ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Αξιοθέατα

Η επιχείρηση, κατόπιν συνεννόησης με τους πελάτες μπορεί και οργανώνει εκδρομές σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους καθώς και επισκέψεις σε σημεία αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.


ΗφαίστειοΚατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, διοργανώνονται καθημερινά εκδρομές προς το ηφαίστειο και τα ιαματικά λουτρά της περιοχής. Από το λιμάνι του Αθηνιού και από το παλιό λιμάνι της Θήρας, αναχωρούν διαρκώς βάρκες, προς την περιοχή του ηφαιστείου.

Η εκδρομή συνήθως περιλαμβάνει αναρρίχηση στο λόφο του ηφαιστείου, μπάνιο στα ιαματικά λουτρά, στάση στη Θηρασία για μπάνιο και φαγητό και επιστροφή. Αν αποφασίσετε να φύγετε από το παλιό λιμάνι της Θήρας μπορείτε να φτάσετε εκεί είτε μετά από 45 λεπτά περπάτημα, είτε με το τελεφερίκ που περνά κάθε 15 λεπτά από τις 7.30-21.00.


https://eleftheriasvilla.gr/wp-content/uploads/2019/11/ifaisteio-1.jpg

https://eleftheriasvilla.gr/wp-content/uploads/2019/11/archaiologiko-mouseio.jpg

Αρχαιολογικό Μουσείο Σαντορίνης (Φηρά)Δημιουργήθηκε το 1960 από το Υπουργείο Δημοσίων Έργων με σκοπό να αντικαταστήσει το παλιό μουσείο (που χτίστηκε το 1920), το οποίο κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του σεισμού του 1956.

Το μουσείο περιέχει τις ακόλουθες συλλογές:

 • Γλυπτική, από την Αρχαική εώς και την Ρωμαϊκή περίοδο.
 • Επιγραφές, από την Αρχαική εώς και την Ρωμαϊκή περίοδο.
 • Αγγεία και πήλινα αγαλματίδια, από τη Γεωμετρική εώς και την Ελληνιστική περίοδο.

Τηλ: +30 22860 22217
Προϊστορικό Μουσείο Σαντορίνης (Φηρά)Το Μουσείο της Προϊστορικής Θήρας, φιλοξενεί ευρήματα από τις ανασκαφές στο Ακρωτήρι, που διεξήχθησαν υπό την αιγίδα της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας, τις πρώιμες ανασκαφές στον Ποταμό που πραγματοποιήθηκαν από μέλη του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, και διασωζόμενες ανασκαφές σε ποικίλες άλλες τοποθεσίες του νησιού, που διεξήχθησαν από την 21η Εφορεία Αρχαιοτήτων για τις Κυκλάδες και την Σάμο, όπως επίσης και αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν τυχαία ή παραδώθηκαν.

Η έκθεση δομείται σε τέσσερις ενότητες που αναφέρονται:

 • στην ιστορία της έρευνας στη Θήρα,
 • στη γεωλογία της Θήρας,
 • στην ιστορία του νησιού από την Ύστερη Νεολιθική εώς και την Ύστερη Κυκλαδική I εποχή (πρώιμος 17ος αιώνας π.Χ.)
 • την ακμάζουσα περίοδο της πόλης του Ακρωτηρίου (Ύστερη Κυκλαδική I εποχή, 17ος αιώνας π.Χ.)

Η έκθεση προσπαθεί να σκιαγραφήσει την πορεία της Θήρας στους προϊστορικούς χρόνους, μέσω επιλεγμένων ευρημάτων από τις χιλιάδες που είναι αποθηκευμένα. Μια δυναμική και δημιουργική διαδρομή που καθιέρωσε την πόλη του Ακρωτηρίου ως ένα από τα σημαντικότερα κέντρα στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του 18ου και του 17ου αιώνας π.Χ.

Τηλ: +30 22860 23217


https://eleftheriasvilla.gr/wp-content/uploads/2019/11/proistoriko-mouseio.jpg

https://eleftheriasvilla.gr/wp-content/uploads/2019/11/arxaiologiki-perioxi-thiras.jpg

Αρχαιολογική Περιοχή της Αρχαίας Θήρας (Καμάρι)Η Αρχαία Θήρα, η Κλασσική πόλη του νησιού, βρίσκεται στο Μέσα Βουνό, στα 369 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ιδρύθηκε τον 9ο αιώνα π.Χ. από Δωριείς άποικους, αρχηγός των οποίων ήταν ο Θήρας και συνέχισε να κατοικείται εώς και την πρώιμη Βυζαντινή περίοδο.

Τα περισωζόμενα ερείπια ανήκουν στην Ελληνιστική και Ρωμαϊκή περίοδο της πόλης. Η κατοικημένη περιοχή και το μεγαλύτερο κομμάτι των νεκροταφείων, ανακαλύφθηκαν από Γερμανούς αρχαιολόγους ανάμεσα στο 1895 και το 1902. Τα νεκροταφεία στα ΒΑ και ΒΔ της Σελλάδας, ανακαλύφθηκαν από τον Ν. Ζαφειρόπουλο κατά τα έτη 1961-1982.
Μουσείο ΟίνουΤο Μοναδικό, στην Ελλάδα, υπόσκαφο Μουσείο Οίνου, 8 μέτρα κάτω από τη γη και μήκος 300 μέτρων, σε σχήμα λαβύρινθου, παρουσιάζει την ιστορία του κρασιού και τη ζωή του Σαντορινιού αμπελουργού από το 1660 έως το 1970.

Με αναπαραστάσεις από κινητά και ακίνητα ομοιώματα, αυτόματη προσωπική ηλεκτρονική ξενάγηση σε εννιά γλώσσες, ο επισκέπτης περιηγείται στην ιστορία του κρασιού. Το μουσείο δημιουργήθηκε από την αγάπη και το μεράκι που είχαμε για την παράδοση και το κρασί, που η οικογένεια Κουτσογιαννόπουλου συνεχίζει να παράγει μέχρι σήμερα, ως 4η γενιά.

Για τη δημιουργία του μουσείου οίνου χρειάστηκαν 21 χρόνια σκληρής δουλειάς με υπομονή και επιμονή. Η χρηματοδότηση έγινε εξ’ ολοκλήρου από την οικογένεια Κουτσογιαννόπουλου. Όλα τα εργαλεία, σκεύη και μηχανήματα είναι αυθεντικά και σπάνια κομμάτια, μηχανήματα τα οποία έχουν δουλέψει για τις προηγούμενες γενιές έχοντας αφήσει την ψυχή τους, να υπάρχει στον χώρο.

Στο μουσείο όλα τα θέματα παρουσιάζονται με σειρά:

 • Τα στάδια της παραγωγής του κρασιού καθώς και όλα τα μηχανήματα εκτίθενται με χρονολογική σειρά.
 • Το κλάδεμα, το όργωμα της γης, τον τρύγο το πάτημα και το ζύγισμα των σταφυλιών.
 • Τα σπάνια εκθέματα, μηχανημάτων και εργαλείων οινοποιήσεως θα μεταφέρουν τον επισκέπτη σε άλλη εποχή.
 • Τέλος θα ολοκληρώσει την περιήγηση του στο γραφείο του ιδρυτή του οινοποιείου Γρηγόριου Κουτσογιαννόπουλου με όλα τα προσωπικά αντικείμενα του και είδη γραφείου του έτους 1870.
 • Στο τέλος ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει τρία από τα καλύτερα κρασιά που παράγει σήμερα το οινοποιείο, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο γευσιγνωσίας,

Τηλ: +30 22860 31322


https://eleftheriasvilla.gr/wp-content/uploads/2019/11/wine-museum.jpg

https://eleftheriasvilla.gr/wp-content/uploads/2019/11/arxontiko-argirou.jpg

Αρχοντικό ΑργυρούTo Αρχοντικό Αργυρού είναι μια μεγαλόπρεπη έπαυλη με αρχιτεκτονική κομψότητα χτίσμένη το 1860 στη Μεσαριά.

Ένα από τα πιο αξιόλογα νεότερα μνημεία του νησιού που συνδυάζει τη θηραϊκή παραδοσιακή αρχιτεκτονική με στοιχεία νεοκλασικισμού. Αξιόλογης αρχιτεκτονικής, με τοξωτά ταβάνια και ξύλινα ζωγραφιστά πατώματα.

Σώζεται ολόκληρη η επίπλωση και η οικοσκευή του σπιτιού καθώς και οι εξαιρετικές οροφογραφίες του.

Κατά τη διάρκεια του σεισμού το 1956, ένα μέρος του οικοδομήματος υπέστη σοβαρές ζημιές και παρέμεινε έτσι επί τριάντα πέντε έτη.

Το 1986 ο εγγονός του Γεωργίου Αργυρού αποφασίζει να ξεκινήσει εργασίες αναστήλωσης ανακτώντας την παλαιότερη μεγαλοπρέπειά του.

Το 1997 το Αρχοντικό Αργυρού τιμήθηκε με το βραβείο της Europa Nostra ως μνημείο διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Τηλ: +30 2860 31669, +30 22860 33064Ναυτικό Μουσείο ΣαντορίνηςΗ ναυτική ιστορία του νησιού ξεκινά από την εποχή πριν από την έκρηξη του 1640 π.Χ.

Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα οι ναυτικές δραστηριότητες αναβιώνουν, κυρίως από τους κατοίκους της Οίας.

Στην Οία, το γραφικό παραδοσιακό χωριό της βορειοδυτικής πλευράς της Σαντορίνης, ένα παλιό αρχοντικό αναπαλαιώθηκε και μετατράπηκε σε μουσείο που φιλοξενεί την Ναυτική Ιστορία της Θήρας.

Σπάνια ακρόπρωρα (κοσμήματα), σεντούκια ναυτικών, παλιός ναυτικός εξοπλισμός, σχέδια και μακέτες, μοντέλα παλιών και νέων Θηραϊκών πλοίων, ακουαρέλλες παλιών σκαφών, καθώς και σπάνιες φωτογραφίες και μια βιβλιοθήκη, όλα καταχωρούν χρόνο με το χρόνο τη συνεισφορά των Θηρέων στην ένδοξη ιστορία του Ελληνικού Ναυτικού.

Tηλ: +30 22860 71156


https://eleftheriasvilla.gr/wp-content/uploads/2019/11/nautiko-mouseio.jpg